Bijna is het zover

Dan verwachten we de Sint en zijn gevolg ook weer in Baarn. Dat is dit jaar op zaterdag 25 november. Omstreeks 13.00 uur is de aankomst van Sinterklaas in Baarn gepland en vanaf de Eem zet hij dan voet op Baarnse bodem bij Restaurant Eemlust.

Een goed uitzicht heeft u al vanaf het schelpen(fiets)pad langs de Eem. Men kan daar de boten al van verre zien aankomen. Net als voorgaande jaren hoopt de Sint weer door een enthousiaste menigte kinderen en ouders ontvangen te worden, onder een stormvloed aan muziek en liedjes. Dit jaar is er een heel speciaal dansje voor deze intocht ingestudeerd door de pieten en de basisschoolkinderen!

Aangezien er weinig tot geen parkeergelegenheid is bij de aanmeerplek van de Sint, wordt er dringend verzocht om zoveel mogelijk de auto thuis te laten. Het verzoek is ook om gehoor tegen aan aanwezige verkeersregelaars en de politie die er voor een ieders veiligheid zijn.

Na aankomst bij de Eem zal de Sint met zijn beroemde witte paard Amerigo, vergezeld door een honderdtal Pieten, in een lange kleurige stoet de volgende route afleggen: Frans Halslaan, Paulus Potterlaan, Johannes Vermeerlaan, Kerkstraat, Brinkstraat, Brink, Laanstraat, Nieuw Baarnstraat, Nieuwstraat en weer via de Laanstraat richting het Gemeentehuis.

De aandacht willen we dit jaar van u vragen bij drukte naast en bij de Hema/Brink. Wanneer we uit de Brinkstraat komen, zullen we recht de Brink oversteken, dus niet langer vreemde bochten bij de Hema maken. Zou u zich achter de hekken en rood-wit lint willen voegen, zodat alle voertuigen, Pieten en uiteraard Sinterklaas in alle veiligheid de Brink kunnen oversteken.

Als laatste veiligheidsmaatregel willen we u vragen de verzoeken van de comitéleden en andere vrijwilligers (incl. Pieten) op te volgen, door uw kroost op ruime afstand te houden in vooral de bochten, waar onze grote voertuigen nog grotere uitzwenkdraaien moeten kunnen maken. 

Bij het Gemeentehuis is het al vanaf ongeveer +/- 12.30uur feest, met muziek van de DJ’s, en DansPieten. Rond 15.00 uur zal Sinterklaas bij het gemeentehuis arriveren, waar hij verwelkomd wordt door Burgermeester Roëll.

Vergeet natuurlijk niet om jullie tekening te voorzien van naam en adres en daarna aan één van de Pieten te geven! De 2017 kleurplaat vind je HIER

Mocht u onze stichting willen steunen om er ieder jaar weer een geweldig kinderfeest van te maken, dan mag u uw donatie overmaken naar bankrekeningnummer NL03 ABNA 055 292 22 34, wij danken u alvast voor uw steun.

We wensen u een geweldige Intocht 2017!
Tot op zaterdag 25 november!

Copyright © 2017 Sinterklaas in Baarn