Carillon speelt Sinterklaasliedjes

Net als de kastanjeboom op de Brink, staat ook de Paulustoren al enige tijd in herfstkleuren. Het automatisch speelwerk dat ieder kwartier van zich laat horen speelt herfstmuziek, zoals Concerto "De Herfst" uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi, "Oktoberlied" uit "De seizoenen" van Tsjaikovski en een Herfstlied van Mendelssohn. Op zaterdag 12 november - de dag van de landelijke intocht van Sinterklaas - komt daar verandering in.

Stadsbeiaardier Bauke Reitsma programmeert dan op de speelcomputer Sinterklaasliedjes die te horen zijn voorafgaand aan de (half)uurslagen en kort tijdens de kwartieren voor en na het uur. Uiteraard mag ook dit jaar de door de Stichting Carillon Baarn georganiseerde live Sinterklaasbespeling door de stadsbeiaardier niet ontbreken.
Deze vindt plaats op de dag van de Baarnse Sinterklaasintocht op zaterdag 19 november. Van 9.00 tot 10.00 uur (terwijl de eerste Pietjes waarschijnlijk al in Baarn worden gesignaleerd) improviseert Bauke er weer op los met de traditionele Sinterklaasliedjes en nummers als "Ik ben toch zeker Sinterklaas niet" en "Sinterklaas, wie kent 'm niet?". Ook een Klassieke compositie als "Fröhlicher Landmann" van Robert Schumann (1810-1856) dat in onze oren klinkt als "Hij komt, hij komt" en het werk "Amsterdamse Klanken" (met daarin "Zie ginds...") van Cor Kee (1900-1997) mogen dit jaar niet aan een complete Sinterklaasbespeling ontbreken. Ook de Baarnse Sintliedjes worden gespeeld. Zie voor meer informatie: carillonbaarn.nl.

 20151024 143603 20151028 160649

Copyright © 2016 Sinterklaas in Baarn