Zaterdag is hij al een week in het land…

Maar dan verwachten we de Sint en zijn gevolg ook weer in Baarn. Dat is dus aanstaande zaterdag 19 november. Omstreeks 13.00 uur is de aankomst van Sinterklaas in Baarn gepland en vanaf de Eem zet hij dan voet op Baarnse bodem bij Restaurant Eemlust.

Een goed uitzicht heeft u al vanaf het schelpen(fiets)pad langs de Eem. Men kan daar de boten al van verre zien aankomen. Net als voorgaande jaren hoopt de Sint weer door een enthousiaste menigte kinderen en ouders ontvangen te worden, onder een stormvloed aan muziek en liedjes. Ook dit jaar is er een heel speciaal dansje voor deze intocht, die al te zien is op onze website. Ga dus vooral al thuis oefenen met je ouders, opa’s en oma’s en broers en zussen!

Aangezien er weinig tot geen parkeergelegenheid is bij de aanmeerplek van de Sint, wordt er dringend verzocht om zoveel mogelijk de auto thuis te laten. Het verzoek is ook om gehoor tegen aan aanwezige verkeersregelaars en de politie die er voor een ieders veiligheid zijn.

Na aankomst bij de Eem zal de Sint met zijn beroemde witte paard Amerigo, vergezeld door een ruim honderdtal Pieten, in een lange kleurige stoet de volgende route afleggen: Frans Halslaan, Paulus Potterlaan, Johannes Vermeerlaan, Kerkstraat, Brinkstraat, over de Brink, Laanstraat, Nieuw Baarnstraat, Nieuwstraat en weer via de Laanstraat richting het Gemeentehuis. We gaan ook dit jaar weer recht over de Brink, verzoek is om achter de hekken te blijven. Op die manier is een goede doorstroming van de gehele stoet mogelijk. Op de Brink zal iedereen die wacht al worden vermaakt door een Pieten Disco met DJ Piet en speciale dansers die het dansje ter plekke aanleren!

Als laatste veiligheidsmaatregel willen we u vragen de verzoeken van de comitéleden en andere vrijwilligers (incl. Pieten) op te volgen, door uw kroost op ruime afstand te houden in vooral de bochten, waar onze grote voertuigen nog grotere uitzwenkdraaien moeten kunnen maken.

Bij het Gemeentehuis is het dus al feest op moment dat de Sint aan meert! En ook in het dorp zal men vermaakt worden, door onder andere GymPieten. Rond 15.00 uur zal Sinterklaas bij het gemeentehuis arriveren, waar hij verwelkomd wordt door Burgermeester Roëll.

Vergeet natuurlijk niet om jullie tekening te voorzien van naam, adres en mailadres en aan één van de Pieten te geven! Enkele kleurplaten vind je op onze site. Tevens kun je hier ook andere leuke foto’s, video’s, baktips en informatie over de Stichting terug vinden: www.sinterklaasinbaarn.nl.

Mocht u onze stichting willen steunen om er ieder jaar weer een geweldig kinderfeest van te maken, dan mag u uw donatie overmaken naar bankrekeningnummer NL03 ABNA 055 292 22 34, wij danken u alvast voor uw steun.

We wensen u een geweldige Intocht 2016!
Tot op zaterdag 19 november!

Copyright © 2016 Sinterklaas in Baarn